"Văd o poiană cu îngeri. Văd loc de mănăstire." Părintele Arsenie Boca

joi, 28 iulie 2011

Blogul copiilor care cresc la mănăstire


În judeţul Covasna, pe un deal, într-o poiana luminoasă, binecuvântată de Maica Domnului şi de Dumnezeu, într-o căsuţă de poveste, aflată în curtea mănăstirii Marcuş trăiesc 11 copii, pe care părinţii lor nu i-au vrut sau nu au putut să-i crească. Sunt toţi copiii Maicii Serafima, stareţa mănăstirii. 

Maria, Elena, Mihaela, Teodora, Nicoleta, Ştefania, Alexandra şi Ana au terminat anul acesta clasa întâi. A fost un moment emoţionant pentru Maica Serafima, care le-a vegheat paşii de când fetiţele aveau câteva luni. Alături de ele cresc şi mezinii: Ilinca şi Alexandru care au patru ani şi jumătate şi Maria, care are 9 luni. 

Pe opt dintre fetiţe măicuta le-a luat direct din maternitate, acolo unde au fost abandonate. Ceilalţi copii au fost aduşi la Marcuș de părinţi sau au ajuns la mănăstire în alte împrejurări. 

Se poate spune că Măicuta Serafima e și mamă și tată pentru cei 11 copii abandonati pe care îi crește cu un profund simț de responsabilitate. Măicuța e administrator și stareță, e contabil și profesor, e supraveghetor de șantier, e mai mult decât am putea fiecare dintre noi să fim.

Dar grijile o copleşesc de multe ori. Să creşti 11 copii nu e deloc uşor. De câteva săptămâni măicuta nu are somn, nici liniște. De curând a fost nevoită să repare pe datorie, acoperişul clădirii în care stau maicile pentru că ploua în interior. Materialele de constructii, factura enormă de curent, salariile pe care trebuie să le plătească femeilor care o ajută la îngrijirea copiilor, toate acestea o frământă peste măsură si nu o lasă să închidă un ochi toată noaptea. 

Acest blog s-a născut pentru că Măicuta Serafima are nevoie de ajutor. Are nevoie de bani pe care nu-i va băga la ea în buzunar. Ajutând-o pe măicuta îi ajutați de fapt pe îngerii părintelui Arsenie Boca, pentru că Sfântul Ardealului a prezis că în poiana de la Marcus vor cânta îngerii.

Dacă doriti să o ajutati pe Măicută, dacă știți ce înseamnă dragostea și mai ales grijile de mamă, dacă doriti să ajutați acești copii abandonați care și-au găsit un cămin și un drum în viață datorită acestei femei puteti să faceti donații în acest cont: 

Maica Staretă Serafima Mariana Comsa 
ASOCIATIA DE BINEFACERE "SFANTA IUSTINA" Cod Fiscal: 14152220 Orfelinatul Sfintei Manastiri Marcus Loc. Marcus, jud. Covasna 
Cont BCR - Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001 BCR codul SWIFT (BIC): RNCBROBUCV0 (!ultimul caracter este cifra zero) 

Telefon Maica Staretă Serafima : 0740.095.480

Un comentariu: