"Văd o poiană cu îngeri. Văd loc de mănăstire." Părintele Arsenie Boca

duminică, 18 septembrie 2011

Mulțumim

Fetițele de la Marcuș au plecat în această după-amiază spre casă. Ele și Maica Serafima vă mulțumesc tuturor pentru darurile primite, pentru hăinuțe, mâncare, jucării și bănuți și mai ales pentru că au simțit încă o dată ca Maica Domnului le veghează și le trimite ajutoare atunci când le este greu. Să vă răsplătească Dumnezeu pe toți cei care le-ați dăruit din puținul vostru, acestor suflete. 

Dacă nu ați reușit să le cunoașteți pe fetițe le puteți face oricând o vizită la mănăstirea din Covasna. Înainte să porniți la drum vă rugăm să o sunați pe Maica Serafima la numărul 0740095480.

Vă mulțumim tuturor!
Ștefi și Alexandra 
Alexandra, Mihaela și Elena
Alexandra
Elena cu sora Luminița
Mihaela

vineri, 16 septembrie 2011

Ultimele pregătiri


"Mami" ne-a pregătit hăinuțele și ghiozdănelele, pachetele pentru drum, cărticelele pe care le luăm cu noi, pantofiorii și rochițele. 

Mâine venim la București. La ora 6 dimineața ne urcăm în micuțul nostru microbuz. La volan o să fie mama Nuți, adică sora Maicii Serafima. 

Dacă vreți să ne cunoașteți vă așteptăm la târgul de produse ecologice din curtea Facultății de Agronomie. Noi am mai fost acolo și ne-a plăcut. Știm că și acum vom cunoaște oameni minunați. Noi ne rugăm mereu la Dumnezeu, la Maica Domnului și la Sfânta Iustina să-i trimită Măicuței Serafima oamenii care o pot ajuta să ne crească.

Uneori o vedem pe "mami" tristă. O vedem cum face calcule, scade, adună, dă telefoane, merge și bate din poartă în poartă pentru ca nouă să nu ne lipsească nimic. Iar noi ne-am dori să o vedem veselă, fără griji.

Mâine ne găsiți la târg. O să avem cu noi cărți și icoane pictate pe sticlă. Poate vă doriți să faceți un cadou de suflet cuiva drag. Așa o ajutați pe Maica Serafima. Și desigur, prin ea, ne ajutați pe noi.

Dacă veniți duminică la liturghie, la Biserica Mihai Vodă de pe strada Sapienței nr 4. (în spatele Spring Time, zona Izvor) promitem că o să vă răsplătim efortul prin cântecele noastre. Suntem sigure că Măicuța Domnului o să vă vadă strădania. Am auzit că în biserică există o icoană a Măicuței care te lasă fără grai, atât e de frumoasă și că nimeni dintre cei care se roagă cu credință în fața icoanei nu rămâne nemângâiat. Așa că merită să veniți la slujbă. 

Vă așteptăm, să știți!

Noi, fetițele de la Marcuș

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Copiii de la Marcuş vin din nou la Bucureşti

Sara, Ștefania, Maica Serafima, "mama" Nuți, Ana și Mihaela
Pe 12 septembrie opt fetițe care cresc la Mănăstirea Marcuș încep școala. Maica Serafima, cea care le veghează pașii și somnul, care le-a îndreptat cu dragoste primele bastonașe și le-a învățat prima rugăciune va veni cu fetițele, weekend-ul viitor la București. 

Dacă vă vine greu să mergeți până în colțul de Rai din Covasna, pe dealul unde s-a ridicat frumoasa mănăstire Marcuș poate veți reuși să ajungeți până în curtea Facultății de Agronomie, acolo unde le veți găsi pe fetițe și pe Maica Serafima, la târgul de produse ecologice care va avea loc pe 17 septembrie și pe 18 septembrie. Mai multe detalii puteți citi aici sau aici.

Duminică, pe 18 septembrie dimineața, fetițele vor merge la liturghie, la Biserica Mihai Vodă. (strada Sapienței, nr. 4, în spatele Spring Time, zona Izvor), acolo unde se află și o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Dacă mergeți la slujbă le puteți auzi pe fetițe cum se roagă și mai ales, câte cântece bisericești știu. Le rostesc din toată inima și cu siguranță glasurile lor cristaline sparg orice ziduri iar rugăciunea lor ajunge direct în cer. 

Copiii vin la București pentru că Măicuța Serafima, cea care le ține loc de mamă și tată are nevoie de ajutor. Cea mai apăsătoare grijă are legătură cu venirea iernii. Măicuța are nevoie de 6.000 RON pentru lemne, dar și de bănuți pentru rechizite, facturi și tot ce mai este necesar în orice casă cu mulți copii. 

La târg copiii vor aduce spre vânzare, cărți și obiecte bisericești dar și icoane pictate de Sora Ioana la mănăstire. Fiecare bănuț primit, fiecare donație, fiecare obiect cumpărat îi va ajuta pe acești copii care au fost abandonați de părinți să treacă fără griji, încă o iarnă. 

Dumnezeu să vă răsplătească!

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre venirea copiilor la București vă rugăm să ne scrieți pe adresa: ingeriidelamanastire@gmail.com

Vă mulțumim!

P.S. Vă rugăm dacă puteți să mediatizați acest mesaj pe mail, pe bloguri sau prin rețelele de socializare.

P.S. Mulțumim doamnei Daniela Popa și Media Link Business pentru suportul acordat copiilor de la Marcuș.

vineri, 2 septembrie 2011

Pe scurt

Iarna la mănăstire
Am vorbit zilele trecute la telefon cu Maica Serafima. Copiii sunt bine, se pregătesc de şcoală. Maica Serafima se gândeşte însă că vine iarna. Școală, facturi, întreținere. Face calcule, peste calcule, dă telefoane în stânga şi în dreapta.

Ca să treacă de ger are nevoie de 60 de metri de lemn de stejar sau de fag, pentru centrala de lemne care încălzeşte casa copiilor. În bani, asta ar însemna în jur de 60 de milioane de lei vechi.

Pe lângă lemn, la mănăstire este nevoie de o maşină de spălat. În acest sens, domnul Adrian Ambrozie a demarat o mică acţiune de strângere de fonduri pentru achiziţionarea unei maşini de spălat pentru mănăstire. 

Domnul Ambrozie a găsit pe site-ul E-mag o maşină Arctic (clasa A+A, 5 kg capacitate și 1000 de rotații/minut), la prețul de 1000 de RON (999,99 conform site). Altfel spus, dacă 20 de prieteni ar da fiecare, 50 de RON maşina poate fi cumpărată. 

Dacă doriți să contribuiți la cumpărarea mașinii de spălat vă rugăm să luați legătura cu domnul Ambrozie pe mail adrianambrozie@yahoo.com sau la numărul de telefon 0723.250.181.

Vă mulțumim tuturor!

Dacă doriți să aflați mai multe despre copiii de la mănăstire nu ezitați să ne scrieți ingeriidelamanastire@gmail.com

Dumnezeu să vă păzească!